Yangın Tesisatı Nedir? Nasıl Yapılır?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
30 Eylül 2021, Perşembe
Yangın Tesisatı Nedir? Nasıl Yapılır?
Yangın tesisatı nedir ve nasıl yapılır gibi sorularınızın temelinde merak ettiklerinizi uzman ekip arkadaşlarımız sizlere anlatacaklardır. Fiyat ve diğer uygulamaya dair tüm detaylar hakkında bize ulaşabilir ve ücretsiz keşif talebinde bulunabilirsiniz. Bütçenize uygun ekonomik çözümler sunuyoruz.
Yangın Tesisatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Yangın tesisatı genel olarak adından da anlaşılacağı üzere herhangi bir yerde ortaya çıkan yangınları söndürmeye yarayan sistemdir. Genel olarak biroldukça farklı yapıda bu tesisatların kullanımı uygundur. Hem yaşam hem de çalışma alanlarında büyük öneme haiz olan bu tesisatlar ile yangınlar felakete dönüşmeden müdahale imkânı ortaya çıkar.

Minik yangınlarda hızlı ve basit bir halde söndürme icra eden tesisat, büyük yangınlarda ise itfaiye gelene kadar yangının yayılmasını ve daha da büyümesini engelleyerek söndürmeye ciddi oranda katkıda bulunur. Bu sistemler ile yangınlar birçok yerde önemli problemler olmaktan çıkabilir. Can ve mal güvenliği için kullanımı lüzumlu olan yangın söndürme tesisatı, farklı çeşitleri ile kullanıma sunulur. Yangın söndürme tesisatlarında modele bağlı olarak kurulum da farklılık izah edebilir. Bununla birlikte söndürme tekniği de tercih edilen tesisat türüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. Yangınlarda kurtarıcı role sahip olan bu sistemler yaygın bir halde tercih ediliyor. Yangın tesisatlarının tam olarak etkili bir şekilde kullanılabilmesi için bakım ve kontrollere de örutubet vermek gerekir. Aksi takdirde tesisat zamanla istenilen etkiyi göstermemeye başlayabilir. Bu nedenle özellikle periyodik bakımların aksatılmaması hem can aynı zamanda mal güvenliği için önemlidir.

Yangın Tesisatı

Yangın Tesisatı  Malzemeleri


Bir yangın tesisatı işlemi için çok sayıda araç-gereç kullanımı yapılabilir. Genel olarak kullanılan malzemeler döşemın türüne bağlı olarak değişim gösterir. Çünkü iş ve yaşam alanlarında kullanılmak üzere tasarlanan farklı yangın tesisatı modelleri vardır. Bununla beraber yangını söndürmek için su harici şeyler de kullanılabilir. Sistemin de kullanılacak şeye bağlı olarak değişmesi mümkündür. Köpük ve benzeri şeyler ile çalışan yangın söndürme tesisatları da vardır. Temel olarak bütün yangın tesisatlarından sprinkler valfı yada buna benzer bir şey vardır. Bu valf yangın anında otomatik açılır. Aynı zamanda su yada köpük ve benzeri şeylerin püskürtülmesi içinse sprinkler başlığı ve benzeri bir başlık bulunur. Tesisatın önemli malzemelerinden bir tanesi de boru sistemi ürünleridir. Yangın söndürmede kullanılacak olan madde, borular aracılığı ile bina genelinde dolaşır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın