Yangın Pompası Nedir? Nasıl Çalışır?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
19 Kasım 2021, Cuma
Yangın Pompası Nedir? Nasıl Çalışır?
Yangın pompası nedir? Nasıl Çalışır? Yangın esnasında mevcut olan sürekli suyun enerjisini arttırarak, yangın mahaline ulaştırmakla görevli temel malzemelerdir. Yangın pompası ihtiyaçlarınızda size özel çözümler için Çerkezköy, Tekirdağ ve İstanbul'da hizmet veren firmamızdan "ücretsiz" destek alın.
Yangın Pompası Nedir? Nasıl Çalışır?

Yangın Pompası Nedir?

Yangın pompası nedir, kısaca tanımlamak gerekirse; günümüzde aktif olarak kullanılan ve tercih edilen en önemli yangın ekipmanlarından biridir. Depo, tesis, patlayıcı ürün barındıran ve daha bir çok alanda kullanılan yangın pompaları; olası durumlarda devreye girerek can ve mal kayıplarını en aza indirgeme üzerine konumludur. Yangın pompası, yangın durumunda önceden hesaplanmış su çıkış ağızlarındaki basıncını ve gereken debiyi karşılayabilecek şekilde seçilen ve projelendirilen yangın sisteminin temel parçasıdır. Özetle; yangın pompaları yangın dolaplarındaki hortum tesisatını ve hidrant tesisatlarını basınçlandırmaya yarayan temel ekipmanlardır. 

Yangın pompaları için, sulu yangın söndürme sistemlerinin beyni diyebiliriz. Hatalı ya da eksik yangın ekipmanları ile kullanılırsa tüm sistemin devre dışı kalmasına yol açabilir. Bundan dolayı, ana mekanizma görevi görmektedir. Yangın pompası seçimi, montajı ve detayları konusunda oldukça titiz davranmak gerekir. Bu konuda "alanında profesyonel" ve "işinde uzman" şirketlerden destek almanız hayati önem taşımaktadır. 

  • Yangın pompası, yangın sırasında gereken basıncı ve debiyi karşılayacak şekilde seçilmelidir; bu, yangın pompası seçiminde kritik noktalardan biridir.
  • Yangın pompa sistemleri ana ve yedek pompadan oluşur. Bu anlamda ana yangın pompalarını yedekli olarak projelendirmek önemli bir detaydır çünkü olası risklerde hep bir B planı gereklidir.
  • Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan yangın pompaları, bir kontrol panosu tarafından kumanda edilir. Her bir yangın pompası için ayrı bir kontrol panosu. Bu panolar ilgili standartlara ve yönetmeliklere uygun olarak konumlandırılır.
  • Yangın söndürme sistemlerinde elektrik motor tahrikli ya da dizel yangın pompaları kullanılabilir.
  • Yangın söndürme tesisatındaki sistem basıncı, yangın pompasına ait basınç şalterinden ayarlanan değerin altına düşerse yangın pompası otomatik olarak devreye girer. Basınç şalterinden sinyal bilgisi gelir ve bu bilgi kontrol panosuna iletilir. Yangın pompası gelen basınç bilgisine göre devreye girer ve gerektiğinde kontrol panosu üzerinde yer alan durdurma anahtarı ile devre dışı bırakılır.

 

Yangın Pompalarını incelemek için aşağıdan ilgili bağlantıya tıklayabilir ve ilgili ürünleri ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda projelerinize "ücretsiz keşif desteği" sağlıyoruz. İşletmenizle alakalı fiyat teklifi sunuyor ve bunu projelendirip onayınız halinde yönetmeliğe uygun olarak montajını sağlıyoruz. 

 

Yangın pompası hakkında bilgi almak için yukarıda bulunan bağlantıyı takip edebilirsiniz. Ücretsiz fiyat teklifi almak ya da ürün hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.  Yangın Pompası Fiyat Teklifi Alın
Yangın pompası hakkında bilgi almak için yukarıda bulunan bağlantıyı takip edebilirsiniz. Ücretsiz fiyat teklifi almak ya da ürün hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. Ücretsiz Yangın Keşfi Yaptırın
Yangın pompası hakkında bilgi almak için yukarıda bulunan bağlantıyı takip edebilirsiniz. Ücretsiz fiyat teklifi almak ya da ürün hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. Yangın Pompası Özelliklerini İnceleyin
Yangın pompası hakkında bilgi almak için yukarıda bulunan bağlantıyı takip edebilirsiniz. Ücretsiz fiyat teklifi almak ya da ürün hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. 

Yangın Pompası Satın Alın

Yangın pompası hakkında bilgi almak için yukarıda bulunan bağlantıyı takip edebilirsiniz. Ücretsiz fiyat teklifi almak ya da ürün hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.


Bize ulaşmak için iletişim bölümünü kullanabilir ya da ücretsiz teklif al ile teklif isteyebilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

Etiketler
yangın pompası nedir
yangın pompası nasıl çalışır
yangın pompası
elektrikli yangın pompası
dizel yangın pompası
yangın pompaları
yangın pompası projesi
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın