Pano İçi Gazlı Söndürme Sistemleri
Buradasınız: Anasayfa / Blog
13 Haziran 2022, Pazartesi
Pano İçi Gazlı Söndürme Sistemleri
Pano içi gazlı söndürme sistemleri yangın anında otomatik olarak devreye giren ve panoya zarar vermeden oluşan yangını söndürmeye yarayan otomatik sistemlerdir. Sizin müdahaleniz gerekmeden otomatik olarak çalışan sistemler yangın anında otomatik olarak devreye girer ve oluşan yangını engellemeye fayda sağlar.
Pano İçi Gazlı Söndürme Sistemleri

Pano İçi Gazlı Söndürme Sistemleri yangın anında otomatik olarak devreye giren ve panoya zarar vermeden oluşan yangını söndürmeye yarayan sistemlerdir. Pano içi söndürme sistemleri farklı çeşitlerde olabilse bile, en çok tercih edilen sistem GAZLI olan yangın söndürme sistemleridir. Uçucu özelliğe sahip gaz ve yangını söndürdükten sonra elektrik tesisatınıza ya da sigortalarınıza herhangi bir zarar vermez. Server odalarında ve elektrik panolarında kullanılan bu otomatik sistemler; oluşabilecek büyük elektrik yangınlarının önüne geçebilmektedir. Elektrik panolarında, server odalarında kullanılan bu yangın söndürme sistemi montajı hızlı ve pratik olarak yapılan; en güvenli olan yöntemlerden biridir. 

Yangın söndürme sisteminde kullanılan ve pano içinde zarar vermeden söndürme işlemini tamamlayan bu sisteme ait özellikler, uygulama yapılacak alana göre değişiklik gösterebilmektedir. Dolayısıyla uygulama yapılacak alanın ölçüsü ve sigorta sayısı bu noktada önemlidir. Kullanılacak olan gazın miktarı buna göre seçilmelidir. Aksi halde yetersiz gelen ürün, boşa maliyet doğurabilir ve söndürme görevinde başarısız kalabilir.  Bununla alakalı olarak uygulama yapılacak alana ait görsel, proje ya da ücretsiz keşif talebi göndererek alanınızla alakalı fiyatlandırma bilgisine sahip olabilirsiniz. 

FM-200 (HFC-227ea) riskli bölgelerin yangından korunmasında kullanılan çok yönlü ve güvenilir bir sistemdir. Ayrıca temiz gazlar sınıfında en çok tercih edilenlerden birisidir.
Çünkü FM-200:
- Elektriksel olarak yalıtkandır
- İnsanların yaşadığı, çalıştığı veya ziyaret ettiği yerlerde güvenle kullanılabilir
- Sıfır ODP değeri ile çevrecidir
- Ortama boşaldıktan sonra temizlik ve uzun duruşlar gerektirmez

Nasıl Çalışır?
FM-200 renksiz, kokusuz ve sıkıştırılarak sıvılaştırılmış bir gazdır. Ortama boşaldığında gaz formuna dönüşür; ısıyı absorbe ederek yanma reaksiyonunu bozar. Yangını söndürmek için ortamdaki oksijeni azaltmaz.
Class B Yangın Riskleri FM-200 sıvı yangın tehlikelerinin olduğu birçok endüstri için ideal bir sistemdir. Otomobil üretim merkezleri, endüstriyel tesisler, kimyasal tesisler, off-shore vb. tesisler gibi. Çünkü FM-200 ortama gaz olarak yayılır ve Class B yangınını ortamdaki sıvıyı etrafa veya diğer kritik alanlara yaymadan söndürür

Sizde pano içi gazlı söndürme sistemi hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz. 

Etiketler
pano söndürme sistemi
pano içi söndürme sistemi
pano içi gazlı söndürme sistemi
otomatik fm200 sistemler
server odası söndürme sistemleri
fm200 gazlı söndürücüler
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın